Besplatni pomoćni programi

Na ovoj stranici omogućeno je preuzimanje besplatnih programa koji su namijenjeni autoprijevoznicima. Besplatni program znači da program možete koristiti bez naknade i bez ikakvih ograničenja! Oba programa su vezana uz evidenciju aktivnosti vozača.

IB.TCR omogućava čitanje i pohranu podataka s digitalnih kartica vozača korištenjem običnih smartcard čitača.

IB.ATR omogućava analizu i obradu skeniranih tahografskih listića i provođenje postupka “digitalizacije” – rezultat je tablični prikaz radnih aktivnosti tijekom dana koji je moguće prebaciti u druge programe za obradu (npr. Excel, OpenOffice Calc, SoftMaker Office PlanMaker… – copy/paste princip prijenosa). Moguće je istovremeno očitati 2 listića po A4 slikovnom zapisu (skenirani A4 list). ovo je nekakva promjena

Programe je moguće preuzeti pojedinačno ili u kompletu na donjim linkovima. Upute za korištenje oba programa (uključene u instalacijske programe) je moguće pročitati ovdje.

INSTALACIJSKI PAKETI ZA BESPLATNE PROIZVODE

  • IB.TCR+IB.ATR – komplet, uključuje oba programa i upute – preuzmi (3.36MB)
  • IB.ATR – program za analizu tahografskih listića + primjer – preuzmi (3.10MB)
  • IB.TCR – program za čitanje kartica vozača smartcard čitače – preuzmi (2.82MB)
  • IB.ATR 1.3 (nakon instalacije prethodne verzije – samo novi ATR.EXE) – preuzmi (1.1MB)

[notice]NAKON INSTALACIJE, ZA PREUZIMANJE DOSTUPNA NOVA VERZIJA – IB.ATR 1.3 S ISPRAVLJENIM UOČENIM POGREŠKAMA I DODATNIM OPCIJAMA ISPRAVLJANA OČITANJA LISTIĆA! TAKOĐER, IB.ATR 1.3 NUDI MOGUĆNOST OČITAVANJA I DETEKCIJE DVA TAHOLISTIĆA NA JEDNOM A4 SKENIRANOM LISTU! (13.02.2011.) NOVU VERZIJU PREUZETI I KOPIRATI NA MJESTO STAROG ATR.EXE PROGRAMA![/notice]

PRIMJER KORISNIČKOG SUČELJA IB.ATR

IB.ATR čitanje tahografskih listića skeniranih prikaz sučelja

Vidi se učitani skenirani zapis (bmp ili jpeg slika) tahografskog listića. Automatski se određuju pozicija središta i parametri bitni za očitanje aktivnosti. Korisnik samostalno podešava početno vrijeme (00:00) na listiću (za slučaj različite orijentacije skeniranog zapisa) i u stvarnom vremenu dobiva podatke o aktivnostima vozača. Podatke je moguće pohraniti u tekstualne datoteke ili preko međuspremnika (clipboarda) prebaciti u druge programe za obradu podataka. INTER-BIZ će podržati direktno prebacivanje podataka u IB.ERS i IB.TAHO profesionalne sustave namijenjene autoprijevoznicima.

IB.ATR 1.3 sučelje

Verzija IB.ATR 1.3 nudi mogućnost očitavanja slikovnih zapisa koji sadrže dva taholistića (jedan ispod drugog na A4 listu) – program automatski pronalazi listiće i nudi izbor listića za očitanje. Modificirani su algoritmi za pronalaženje listića, kao i algoritam za određivanje orijentacije listića (preciznije očitavanje, iako i dalje može biti pogrešaka u rangu nekoliko minuta).