Očitavanje kartica vozača (TCR.Pro)

Prošlotjedna hitna intervencija za jednu od tvrtki koja korištenjem sustava IB.TAHO nudi usluge vođenja evidencija radnih aktivnosti za vozače nagnala nas je na to da, tvrtkama kojima je to potrebno, ponudimo novu verziju programčića za očitanje kartica vozača i snimanje podataka s kartica u .ddd datoteke vozača…

Podsjećamo – uz IB.TAHO se isporučuje besplatni alat za skidanje podataka s kartica vozača (IB.TCR). No, jedan događaj s terena (Poljska) je ukazao na moguće neugodnosti koje vozači mogu doživjeti – inspekcija je utvrdila da podaci s kartice nisu skinuti na vrijeme, a to su utvrdili temeljem informacije pohranjene na kartici – vrijeme preuzimanja… Kako naš besplatni program IB.TCR ne radi nikakve promjene na kartici (namjerno), tako ni ne pohranjuje na karticu vrijeme preuzimanja podataka! No, nažalost, upravo to je uzrokovalo spomenuti problem.

Situacija je odmah riješena slanjem potrebnih .ddd datoteka na uvid inspekciji, no da bi se takve i slične situacije u budućnosti izbjegle, napravljena je nadogradnja alata – odsad, za korisnike kojima to treba, nudimo i TCR.Pro – alat za skidanje podataka s kartice koji bilježi vrijeme preuzimanja + digitalno potpisuje podatke… Cijena tog alata je 400 kn + PDV.

DDD File Import to IB.TAHO - učitavanje podataka s kartice vozača

Isporuka uz IB.TAHO

Iako je prvobitno odlučeno da se TCR.Pro isporučuje besplatno samo uz IB.TAHO Ultra verziju, naknadno je odluka promijenjena, pa je TCR.Pro sastavni dio i Standard verzije našeg sustava. Za male korisnike i samostalne autoprijevoznike TCR.Pro se nudi po povoljnijim uvjetima, po 250 kn + PDV.

Cjenik

U ponudi je nekoliko tipova licenci sustava IB.TAHO – cjenik možete pogledati u nastavku. Sve cijene se odnose na trajne licence – nakon uplate, dobivate pravo na trajno korištenje sustava (zapravo, kupujete program na trajno korištenje, a ne licencu (ukoliko to pravno gledamo, ovo što prodajemo zapravo nije licenca nego program na trajno korištenje!), bez vremenskih ograničenja i godišnjih ili sličnih periodičkih naknada.

Tipovi “licenci” odnosno programi s ograničenjima

Za samostalne autoprijevoznike s jednim vozilom tu je IB.TAHO 1+1. Manjim autoprijevoznicima (2-3 vozila) preporuča se kupnja Mini licence (2+2 ili 3+3). Ostalim autoprijevoznicima je namijenjena Standard licenca koja nema nikakvih ograničenja na broj vozila ili vozača (evidencija unutar jedne tvrtke)! Za tvrtke koje nude uslugu obrade podataka ili za autoprijevoznike koji imaju više tvrtki, u ponudi je Ultra licenca koja osim neograničen broja vozila i vozača omogućava i definiranje neograničenog broja tvrtki…

Standardni cjenik

Mini 2+2
2.800 kn
jedna tvrtka
2 vozila
2 vozača
neograničena evidencija
trajna licenca
TeamViewer podrška
Standard
9.900 kn
jedna tvrtka
neograničeno vozila
neograničeno vozača
neograničena evidencija
trajna licenca
TeamViewer podrška
Ultra
22.000 kn
neograničeno tvrtki
neograničeno vozila
neograničeno vozača
neograničena evidencija
trajna licenca
TeamViewer podrška

Cijene svih dostupnih tipova licenci (za korištenje unutar jedne tvrtke):

Naziv/oznaka licence Ograničenja? Cijena (bez PDV)
Taho 1+1 jedan vozač i vozilo, analogni + digitalni tahograf, Potvrde 1600,00
Taho 2+2 dva vozača, dva vozila, analogni + digitalni tahograf, Potvrde 2800,00
Taho 3+3 tri vozača, tri vozila, analogni + digitalni tahograf, Potvrde 3600,00
Taho 5+5 pet vozača, pet vozila, analogni + digitalni tahograf, Potvrde 4800,00
Taho 6+10 šest vozača, deset vozila, analogni + digitalni tahograf, Potvrde 6200,00
Taho Standard bez ograničenja, jedna tvrtka, analogni + digitalni tahograf, Potvrde 9900,00

Licenca Ultra, za obavljanje uslužne djelatnosti ili vođenje evidencije za više (neograničeno) tvrtki nudi se za jednokratnu kupnju, ali postoji i mogućnost mjesečnog najma (relativno lako pokrivanje iz naknade koju naplaćujete tvrtkama za vođenje evidencije).

Cjenik - cijene softvera za tahograf

Naziv/oznaka licence Ograničenja? Cijena (bez PDV)
Taho Ultra neograničeno tvrtki, neograničeno vozača 22000,00
Taho Ultra.RENT mjesečni najam, vremensko ograničenje 1100,00
 Iskazane cijene NE UKLJUČUJU PDV. Aktualni PDV u RH je 25%, te se dodaje na navedenu cijenu. Za kupce izvan Republike Hrvatske ne iskazujemo PDV obzirom da se radi o izvozu – kupci sami reguliraju obvezu u svojoj državi.