Očitavanje kartica vozača (TCR.Pro)

Prošlotjedna hitna intervencija za jednu od tvrtki koja korištenjem sustava IB.TAHO nudi usluge vođenja evidencija radnih aktivnosti za vozače nagnala nas je na to da, tvrtkama kojima je to potrebno, ponudimo novu verziju programčića za očitanje kartica vozača i snimanje podataka s kartica u .ddd datoteke vozača…

Podsjećamo – uz IB.TAHO se isporučuje besplatni alat za skidanje podataka s kartica vozača (IB.TCR). No, jedan događaj s terena (Poljska) je ukazao na moguće neugodnosti koje vozači mogu doživjeti – inspekcija je utvrdila da podaci s kartice nisu skinuti na vrijeme, a to su utvrdili temeljem informacije pohranjene na kartici – vrijeme preuzimanja… Kako naš besplatni program IB.TCR ne radi nikakve promjene na kartici (namjerno), tako ni ne pohranjuje na karticu vrijeme preuzimanja podataka! No, nažalost, upravo to je uzrokovalo spomenuti problem.

Situacija je odmah riješena slanjem potrebnih .ddd datoteka na uvid inspekciji, no da bi se takve i slične situacije u budućnosti izbjegle, napravljena je nadogradnja alata – odsad, za korisnike kojima to treba, nudimo i TCR.Pro – alat za skidanje podataka s kartice koji bilježi vrijeme preuzimanja + digitalno potpisuje podatke… Cijena tog alata je 400 kn + PDV.

DDD File Import to IB.TAHO - učitavanje podataka s kartice vozača

Isporuka uz IB.TAHO

Iako je prvobitno odlučeno da se TCR.Pro isporučuje besplatno samo uz IB.TAHO Ultra verziju, naknadno je odluka promijenjena, pa je TCR.Pro sastavni dio i Standard verzije našeg sustava. Za male korisnike i samostalne autoprijevoznike TCR.Pro se nudi po povoljnijim uvjetima, po 250 kn + PDV.