Besplatni pomoćni programi

Na ovoj stranici omogućeno je preuzimanje besplatnih programa koji su namijenjeni autoprijevoznicima. Besplatni program znači da program možete koristiti bez naknade i bez ikakvih ograničenja! Oba programa su vezana uz evidenciju aktivnosti vozača.

IB.TCR omogućava čitanje i pohranu podataka s digitalnih kartica vozača korištenjem običnih smartcard čitača.

IB.ATR omogućava analizu i obradu skeniranih tahografskih listića i provođenje postupka “digitalizacije” – rezultat je tablični prikaz radnih aktivnosti tijekom dana koji je moguće prebaciti u druge programe za obradu (npr. Excel, OpenOffice Calc, SoftMaker Office PlanMaker… – copy/paste princip prijenosa). Moguće je istovremeno očitati 2 listića po A4 slikovnom zapisu (skenirani A4 list). ovo je nekakva promjena

Programe je moguće preuzeti pojedinačno ili u kompletu na donjim linkovima. Upute za korištenje oba programa (uključene u instalacijske programe) je moguće pročitati ovdje.

INSTALACIJSKI PAKETI ZA BESPLATNE PROIZVODE

  • IB.TCR+IB.ATR – komplet, uključuje oba programa i upute – preuzmi (3.36MB)
  • IB.ATR – program za analizu tahografskih listića + primjer – preuzmi (3.10MB)
  • IB.TCR – program za čitanje kartica vozača smartcard čitače – preuzmi (2.82MB)
  • IB.ATR 1.3 (nakon instalacije prethodne verzije – samo novi ATR.EXE) – preuzmi (1.1MB)

[notice]NAKON INSTALACIJE, ZA PREUZIMANJE DOSTUPNA NOVA VERZIJA – IB.ATR 1.3 S ISPRAVLJENIM UOČENIM POGREŠKAMA I DODATNIM OPCIJAMA ISPRAVLJANA OČITANJA LISTIĆA! TAKOĐER, IB.ATR 1.3 NUDI MOGUĆNOST OČITAVANJA I DETEKCIJE DVA TAHOLISTIĆA NA JEDNOM A4 SKENIRANOM LISTU! (13.02.2011.) NOVU VERZIJU PREUZETI I KOPIRATI NA MJESTO STAROG ATR.EXE PROGRAMA![/notice]

PRIMJER KORISNIČKOG SUČELJA IB.ATR

IB.ATR čitanje tahografskih listića skeniranih prikaz sučelja

Vidi se učitani skenirani zapis (bmp ili jpeg slika) tahografskog listića. Automatski se određuju pozicija središta i parametri bitni za očitanje aktivnosti. Korisnik samostalno podešava početno vrijeme (00:00) na listiću (za slučaj različite orijentacije skeniranog zapisa) i u stvarnom vremenu dobiva podatke o aktivnostima vozača. Podatke je moguće pohraniti u tekstualne datoteke ili preko međuspremnika (clipboarda) prebaciti u druge programe za obradu podataka. INTER-BIZ će podržati direktno prebacivanje podataka u IB.ERS i IB.TAHO profesionalne sustave namijenjene autoprijevoznicima.

IB.ATR 1.3 sučelje

Verzija IB.ATR 1.3 nudi mogućnost očitavanja slikovnih zapisa koji sadrže dva taholistića (jedan ispod drugog na A4 listu) – program automatski pronalazi listiće i nudi izbor listića za očitanje. Modificirani su algoritmi za pronalaženje listića, kao i algoritam za određivanje orijentacije listića (preciznije očitavanje, iako i dalje može biti pogrešaka u rangu nekoliko minuta).

Udaljena podrška za korisnike sustava IB.TAHO

Instalacija sustava IB.TAHO, osim našeg programskog rješenja za evidenciju radnih aktivnosti i rad s digitalnim i analognim tahografima uključuje pomoćni program TCR (TachoCardReaderkoji koristite za čitanje i preuzimanje podataka s kartica vozača, te licencirani TeamViewer QuickSupport modul kojim se realizira udaljena podrška korisnicima, na zahtjev.

Alat za udaljenu podršku dostupan je i u demo instalaciji sustava IB.TAHO, a isto tako ga je moguće i preuzeti kao neovisno program s našeg weba. Cilj je jasan – u situacijama kada (i ako) kao korisnici naiđete na neke probleme ili nejasnoće, dovoljno je pokrenuti program za udaljenu podršku i kontaktirati nas e-mailom ili telefonski kako bi s naše strane odradili podršku i osigurali vam nastavak rada i razješenje dilema u najkraćem mogućem roku.

Sučelje QuickSupport programa prikazuje slika…

tahograf quicksupport teamviewer licenca

Udaljena podrška kao sastavni dio paketa IB.TAHO

Dva su načina kako odrađujemo podršku:

  1. Aktivirate QuickSupport, ostavite uključeno i javite nam ID i lozinku (varijanta kad niste uz računalo ili imate drugog posla)
  2. Aktivirate QuickSupport, javite da ste spojeni (javite ID ako je potrebno, najčešće ga mi već imamo) i pričekajte da se spojimo (kontrolni program će od Vas zatražiti dopuštenje da se spojimo)

Nakon toga, telefonski ili još bolje tekstualnim chat-om integriranim u TeamViewer opisujete (i pokazujete na ekranu ako želite) problem… Većinu stvari odmah rješavamo, a ako se radi o nečem složenijem, samostalno tražimo rješenje (odspojeni) i kad zaključimo o čemu je stvar javljamo se i dajemo obrazloženje i potrebne korekcije…

[message type=”info”]Usluga udaljene podrške je u pravilu besplatna za sve korisnike i kupce naših licenci, dok se kod demo korisnika najčešće radi o “prezentaciji uživo” kojom se pokazuju najbitnije funkcionalnosti i načini korištenja našeg evidencijskog sustava! U posebnim situacijama može doći do naplate – npr. problemi sa računalom, oštećena baza podataka ili slični kvarovi…[/message]

Pokretanje udaljene podrške bez instalacije IB.TAHO

Osim instalacijom demo ili komercijalne verzije sustava IB.TAHO, modul udaljene podrške možete preuzeti i direktno s ovih web stranica!

AddOn 1 – prvi dodatak u 2015. za IB.TAHO

Već implementiran prvi korisni dodatak za IB.TAHO – brzi preglednik statusa evidencije po vozačima i vozilima – na jednom mjestu pregled zadnjih evidentiranih stavki, automatski obračun i signalizacija za one vozače i vozila kojima ističe rok za dodavanje novih sadržaja u evidenciju (potpuno konfigurabilno, mogućnost definiranja rokova za istek odvojeno za vozače (35 dana prema Pravilniku) i vozila (npr. 90 dana, obzirom na priče s digitalnim tahografima…).

Zasad u potpunosti riješeno sučelje i očitanje iz evidencije aktivnosti. Dva načina pregleda – osnovni i prošireni (slike)…

ibtaho-skraceni-pregled-isteka

Osnovni pregled – samo najnoviji unos, broj dana od tada i status…

 

 

ibtaho-prosireni-pregled-isteka

Prošireni pregled – najstariji i najnoviji unos, broj stavki u evidenciji…

Ono što je bitno za napomenuti (a još nije realizirano) jest i mogućnost koju planiramo uvesti, a tiče se čitanja .ddd zapisa vozila (VU – Vehicle Unit .ddd datoteke – zapisi skinuti direktno s digitalnog tahografa)… Naime, IB.TAHO uključuje mogućnost čitanja takvih zapisa, osigurava export u .XLS zapis za lakšu naknadnu obradu, te osnovnu vizualizaciju podataka… Budući da Pravilnicima nisu propisane nikakve dodatne obveze osim samog skidanja podataka s tahografa (znači, nema nikakve obveze vođenja evidencije), planiramo ugraditi jednostavni “log” koji će za sve očitavane .ddd datoteke vozila raditi osnovnu evidenciju s ciljem da se uključi u ovaj pregled isteka razdoblja za obvezu unosa! Na taj način moći će se olakšano pratiti i signalizirati i potreba skidanja podataka s digitalnih tahografa u vozilu.

 

Ideja s tzv. AddOn-ovima jest da ih se u prvom kvartalu 2015. doda nekoliko, a potom ponudi kao odvojene dodatke na postojeće licence sustava IB.TAHO, uz neku minimalnu naknadu za starije korisnike.

Softver za vođenje evidencije radnih aktivnosti

Provjereno rješenje za samostalno vođenje evidencije radnih aktivnosti mobilnih radnika – vozača.

IB.TAHO predstavlja jednostavno rješenje za samostalno vođenje evidencije aktivnosti mobilnih radnika, vozača, u tvrtki. Cilj sustava jest osigurati zadovoljavanje obveza poslodavca propisanih Pravilnikom – obzirom da se radi o Pravilniku koji je gotovo identičan EU pravilniku, primjena sustava IB.TAHO je moguća i u susjednim državama, zasad ograničenom govornom području (Slovenija, BiH, Srbija). U planu je, ukoliko se za to pokaže potreba, izvedba prijevoda i za druge jezike.