Potvrde o aktivnostima (EVAK)

Prema posljednjim informacijama, kontrolne na cestama stare trojezične potvrde o aktivnostima vozača (kako u tuzemstvu tako i u inozemstvu) više ne prihvaćaju kao ispravne (dakle preporuka je da se koristi jednojezična Potvrda o aktivnosti)! Sukladno tome, svim korisnicima našeg sustava preporučamo da ispisuju i koriste adekvatne jednojezične obrasce potvrde o aktivnostima, ovisno o državi iz koje dolaze.

Podsjećamo, u IB.TAHO su integrirane potvrde na nekoliko država regije – Republiku Hrvatsku, Republiku Sloveniju, Republiku Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srbiju i Republiku Crnu Goru. Slijedom toga, kupci iz Hrvatske trebaju koristiti jednojezičnu potvrdu na hrvatskom jeziku, kupci iz Slovenije na slovenskom jeziku itd. Postavke su jednostavne i podešavanje je u osnovi opisano ovdje.

Samostalni program za izradu Potvrda o aktivnosti

Problem koji je nastao, vezan je uz korisnike našeg starog softvera namijenjenog isključivo izradi i evidenciji Potvrda o aktivnostima, EVAK (http://evak.inter-biz.hr). Obzirom da taj pomoćni alati više nije aktualan, odnosno već dugo na njemu nismo radili niti ga prilagođavali potrebama tržišta, ponudit ćemo dvije mogućnosti:

  1. Povoljniju kupnju sustava IB.TAHO svim korisnicima programa EVAK (popust 30% na licencu koju odaberu)
  2. Nadograditi EVAK mogućnostima izrade različitih jednojezičnih potvrda, kao i u IB.TAHO, te ponuditi kupcima uz neku simboličnu cijenu nadogradnje (zasad u planu 100,00 kn + PDV)

Ipak, vezano uz Potvrde o aktivnostima, postoje još neki planovi:

  1. Nadograditi EVAK i ponovno ga intenzivnije ponuditi tržištu, uz značajno reduciranu cijenu (jednokratni trošak od 200kn trebao bi biti prihvatljiv svima, ako žele voditi vlastitu evidenciju bez dijeljenja podataka i slanja na Internet, kao što neka besplatna i polubesplatna rješenja traže)
  2. Ponuditi EVAK i na ostalim regionalnim tržištima po 25 EUR
  3. Alternativno, realizirati besplatni servis za online izradu PDF Potvrda za zemlje regije, uz ograničenje broja potvrda i naknadu za veće korisnike (još u razmatranju)

Plan je novi “sub-site” postaviti na http://potvrda.tahograf.com.hr… Obavijest o tome objavit ćemo čim se nešto od navedenog realizira… Plan je do sredine ožujka 2015. sve zajedno odraditi!